Proiectul “Am fost si eu la Ateneu”

sursa – www.rotarycurteaveche.ro
La inceputul lunii noiembrie a fost semnat un acord de parteneriat intre Filarmonica “George Enescu” si Clubul Rotary Bucuresti “Curtea Veche”. Sub genericul “Ateneul roman – generatia urmatoare”, acordul viza intreprinderea de actiuni comune in scopul promovarii culturii muzicale si generale a tinerilor din invatamantul preuniversitar si universitar, din Bucuresti si din tara, respectul fata de profesionalism si activitatea de performanta, precum si la realizarea de actiuni care sa contribuie la sprijinirea procesului educativ in general.

In cadrul acestui parteneriat sunt urmarite si alte actiuni comune puse in scopul promovarii culturii. Primul pas a fost facut prin demararea proiectului “Am fost si eu la Ateneu”, initiativa ce presupune posibilitatea unor grupuri de tineri de a asista la repetitia generala a orchestrei filarmonicii, interactiunea cu muzicienii, prezentarea instrumentelor si a orchestrei, vizita in cladirea Ateneului, descifrarea simbolurilor culturale prezente in arhitectura si decoratiile interioare si exterioare. Prilej de imbogatire a cunostintelor muzicale si culturale, proiectul s-a bucurat de aprecierea a peste 100 de elevi si cadre didactice de la Liceul international de informatica Bucuresti, prima unitate de invatamant care s-a alaturat entuziast acestei initiative. in coordonarea colegului de club Ion Iosif Prunner, dirijorul corului filarmonicii, elevii au avut ocazia sa cunoasca viata mai putin vazuta a orchestrei, precum si modul in care se pregatesc concertele.

Vizitele au loc in fiecare zi de joi, incepand cu ora 11:00 si se adreseaza tuturor elevilor din clasele gimnaziale si liceale, din Bucuresti sau din tara. Cei interesati de aceasta oportunitate se pot adresa clubului bucurestean.

Detalii pe http://www.rotarycurteaveche.ro/

Leave a Reply