FIA – Fii antreprenor acasă!

Logo_FIA 6 final

Român în Diaspora? Fii antreprenor acasă și dezvolta-ți propria afacere!

Știați că…facilitățile financiare reprezintă unul din principalele nevoi pentru întoarcerea în țară a românilor din străinătate? LSRS îți vine în ajutor!

CE?

Schema de antreprenoriat ’Diaspora Start-up’ este destinată românilor din diaspora care intenționează să lanseze o afacere în România. Prin proiectul ‘FIA- Fii antreprenor acasă’, românii din diaspora se pot reîntoarce în România pentru a-și valorifica abilitățile profesionale și antreprenoriale dobândite în străinătate. Alături de LSRS, la implementarea proiectului mai contribuie alți doi parteneri: OTP Consulting Romania și Camera de Comerț și Industrie a României.

DE CE?

Proiectul ‘FIA- Fii antreprenor acasă’ are ca obiectiv strategic promovarea întoarcerii in țară a românilor din diaspora prin oferirea unei alternative de carieră. Astfel, românii întorși din străinătate vor putea obține fonduri nerambursabile de pana la 40.000 de euro pentru înființarea propriei afaceri în România.

CUM?

Acest proiect se întinde pe o perioadă maximă de 36 de luni. În primele 12 luni, activitățile principale vizează informarea și promovarea acestui proiect în comunitățile de români din diaspora, urmând ca celor interesați sa li se ofere oportunitatea să participe la un training online în domeniul antreprenoriatului. Programul de formare antreprenorială va avea alocate cel puțin 40 de ore/cursant și va conține atât o componentă teoretică, cât și o componentă practică. Participanții vor fi supuși la un test online, pentru a promova cursul. Din rândul participanților se vor selecta ulterior 22 de planuri de afaceri, înscrierile pentru obținerea finanțării urmându-se a se face abia după absolvirea cursurilor. A doua etapa a proiectului urmărește implementarea planurilor de afaceri finanțate din fonduri europene, sub atenția mentorilor. În ultimele 6 luni ale proiectului se va derula un program de monitorizare a funcționării și dezvoltării afacerilor finanțate în cadrul perioadei de sustenabilitate a acestora.

CINE?

Persoanele interesate sa urmeze trainingul vor trebui sa îndeplinească o serie de condiții și să completeze câteva documente. ‘FIA- Fii antreprenor acasă’ vizează cetățenii români cu vârsta minimă de 18 ani, care locuiesc în străinătate de minim 12 luni și doresc să înființeze o afacere în mediul urban din România (cu excepția regiunii București – Ilfov).

Acest proiect reprezintă un stimulent important pentru viitorul tău și al României și așteptăm cât mai mulți participanți!

Mai multe informații și înscrieri preliminare aici.

 

Proiect co-finantat din Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Contract POCU 89/3/7/107335

sursa:

FIA

 

Leave a Reply